ТАМНИ ВИЛАЈЕТ

О НАМА

Иза портала ,,Тамни вилајет” и часописа ,,Сазнање” стоји група од неколико студената. За нас волимо да кажемо да смо група студената која кроз призму религије, културе и уметности жели да прикаже да нас праве вредности нису напустиле, све док ми не напустимо њих.
Неке од уредника и сарадника представљамо у наставку:

Милан Дајић, рођен у Витини 16. новембар 1993. године. Докторанд на Економском факултету, тренутно запослен у Техничкој школи Витина Врбовац. Добитник књижевне награде, књижевног клуба Умјетничких душа из Мркоњић града, дипломе књижевног клуба Златно перо Књажевац, благодарнице за учешће на конкурс за најлепшу песму о Светој Анастасији.
Објављене референце:
Мерење и унапређење индикатора кључних перформанси у савременим компанијама.
Анали пословне економије, бр. 16, Бања Лука: Универзитет ПИМ, Разлози због којих становништво Србије све мање компензује штедњу новца за штедњом у хартијама од вредности.
Зборник радова:
Нова научна едукативна мисао, Београд: Номотехнички центар.
Оснивач књижевног клуба ,,Косовски божур” са седиштем у Косовској Витини (код Гњилана).
Један од сарадника и уредника студентског портала ,,Тамни вилајет” и студентског часописа „Сазнање“ из Крагујевца.

Стефанија Коцић, рођена 21.06.2001. године у Врању. Након основне школе у којој јој је додељена Вукова диплома за изузетан рад и залагање након чега је уписала средњу Техничку школу у Врбовцу. Тренутно је на првој години Економског факултета у Нишу. Жеља јој
је да у будућности постане успешан економиста. Учествовала је на бројним такмичењима средњошколаца у састављању поезије, где је постигла изузетне резултате.
Један је од сарадника студентског портала ,,Тамни вилајет” и уредника студентског часописа ,,Сазнање”.

Марија Веселиновић, рођена је 1997.године у Новом Пазару. Њена поезија објављивана је у више електронских и штампаних часописа и портала. Члан је Удружења младих књижевника Србије.
Главни уредник и оснивач студентског портала ,,Тамни вилајет” и један од уредника студенстког часописа ,,Санање”.

Катарина Недељковић, рођена и живи у Косовској Митровици, где приводи крају студије на Правном факултету. У Гимназији први пут
почиње са писањем. Борац за истину и правду. Патриота.
Како каже Момо Капор: ,,Националиста! Па то је моје занимање!
На наговор пријатеља, први пут шаље песму на конкурс и бива победник конкурса КК ,,Косовски божур”, на тему Косовски завет, о Видовдану 2019. године, са песмом ,,Света земља”. Након прве посете Призрену, августа 2019. пише песму ,,Царски град”, која се потом објављује у првом броју часописа ,,Сазнање” (јануар, 2020).
Марта месеца, 2020. године у збирци песама ,,Не дамо
светиње”, коју је приредио Веселин Џелетовић (писац романа ,,Српско срце Јоханово”) излазе њене две песме: ,,Крст и тробојка” и „Борба“.

Уредник рубрике за поезију и прозу:
Марко Станојевић

Марко Станојевић, рођен 02.03.1992. у Неготину до сада је објавио три збирке поезије: На ветру љубави и туге, Свитање меланхолије, Језик Јаства. О његовом досадашњем раду писали су Матија Бећковић, др Марија Јефтимијевић Михајловић, Слободан Ђуровић и други. Остварио је сарадњу са домаћим глумцима који су говорили његову поезију. Живи у Београду.

Уредници рубрике за Историју су:
Марија Вуловић и Станислав Ђукановић

Станислав Ђукановић, рођен је 19.7.1999.године. Дипломирани народни играчи, студент ентологије и антропологије на Филозофском факултету у Београду. Претежно се бави истраживањима наше традиционалне културе (игре, песме, музике и обичаја). Поред тога, активно се бави народном игром. Кореограф је и фолклорни педагог.

Марија Вуловић, рођена је у Крагујевцу, 13.12.1988.године. Прву збирку песама ,,Вучији зов” издала је 2018.године. Члан је Удружења младих књижевника Србије и стални колумниста у постави часописа ,,Змај” чије се поновно покретање очекује 2021.године.

Портал ,,Тамни вилајет” уређује и лекторише:
Милица Кандић

Милица Кандић, рођена је у Крагујевцу. Основне и мастер студије завршила је на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу. Тренутно је на докторским студијама Српског језика и књижевности. Члан је Удружења младих књижевника Србије.

Сарадници на порталу и часопису су и:
– Милица Стојановић, студент Ликовних уметности
– Невена Марковић, фотограф
– Анђела Мијаиловић, студент Машинског факултета у Крагујевцу
– Сања Цвијовић, студент Црногорског језика и књижевности
– Јелена Радмиловић, студент Српског језика; лектор часописа
– Давид Николић, докторанд ЕТФ-а; уредник инстаграм странице